Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi julkaisu: Sinunkin työsi on aivotyötä – kognitiivinen ergonomia tukee työhyvinvointia

Kognitiivisen ergonomian keinojen avulla voidaan vähentää kuormitusta ja lisätä hyvinvointia työssä. Kognitiivinen ergonomia on työn suunnittelua, työympäristön järjestämistä ja työskentelytapoja, jotka vähentävät kuormitusta ja edistävät palautumista.

Hyvin suunnitellut työolosuhteet ja hyvin järjestetty työympäristö vaikuttavat merkittävästi työn sujuvuuteen ja edistävät havaintokykyä, turvallisuutta sekä tuloksellisuutta ja tuottavuutta.

Työturvallisuuskeskuksen uudesta Sinunkin työsi on aivotyötä -julkaisusta saat käytännön vinkkejä työpaikalle. Keskustelkaa työpaikalla siitä, mitkä tekijät aiheuttavat eniten kognitiivista kuormitusta ja aloittakaa toimenpiteet niistä. Ideoikaa yhdessä, mitä kaikkea voisi tehdä työn sujuvoittamiseksi, ja toteuttakaa ensin ne toimenpiteet, jotka ovat nopeasti ja helposti toteutettavissa.

Lataa käyttöösi maksuton julkaisu: Sinunkin työsi on aivotyötä – kognitiivinen ergonomia tukee työhyvinvointia (pdf)

Lisätietoja:

Sara Simberg, asiantuntija
Työturvallisuuskeskus
sara.simberg@ttk.fi
puhelin 044 971 7868