Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Olethan hyvin käyttäytyvä kuntavaaliehdokas ja kunnanvaltuutettu?

Hyvät tavat kuuluvat kaikille ja myös politiikkaan, päätöksentekoon ja työelämään. Hyvä käytös lähtee aina toisten ihmisten kunnioittamisesta. Hyvät tavat, kohtelias käytös, toimiva vuorovaikutus ja erilaisuuden ymmärtäminen ovat myös jokaisen kunnanvaltuutetun taitoja.
Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä haluaa nostaa esille hyvän käyttäytymisen tärkeyden poliittisessa päätöksenteossa kuntavaalien alla.
Kaikki näkyvissä asemissa työtä tekevät toimivat samalla myös tapakasvattajina. Siksi on väliä sillä, miten poliittiset päättäjät käyttäytyvät ja puhuvat. On erittäin tärkeää, että päätöksentekijät näyttävät esimerkkiä ammatillisessa käyttäytymisessä.

Kunnanvaltuusto on kunnanvaltuutettujen ja virkamiesten työpaikka. Työpaikalla pitää keskittyä töihin, käyttäytyä ammatillisesti ja antaa kollegoille työrauha. Vaikka politiikan tekemisessä asioista ollaankin usein eri mieltä, täytyy muita ihmisiä kohdella arvostavasti ja kiusaamatta. 

Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä on tuottanut kuntavaaleja varten sähköisen postikortin ja Facebook-kuvakehyksen sekä ehdokkaille että äänestäjille. Haastamme kaikki kuntavaaliehdokkaat sitoutumaan hyvään käytökseen. Samalla haastamme myös äänestäjiä äänestämään hyvin käyttäytyviä ehdokkaita. 

Käytöskampanjan kummiksi on lupautunut Suomen Kuntaliitto ry:n toimitusjohtaja Minna Karhunen

– Jokaisen luottamushenkilön vastuulla on hyvä käytös. Luottamushenkilö toimii kunnassa myös työnantajan edustajana ja vastuut ovat sen mukaiset. Valtuutettu on osa kunnan julkisuuskuvaa ja siten jokainen rakentaa myös oman kunnan mainetta, vetoaa Minna Karhunen.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

#aikuistenoikeesti 

Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä on kunta-alan toimijoiden yhteistyöelin, joka edistää työturvallisuutta, työsuojeluyhteistyötä ja työelämän kehittämistyötä alan työpaikoilla. Ryhmä keskittyy asioihin, jotka koskettavat kunta-alaa ja kirkon alaa laajasti.

Lisätietoa

Merja Hyvärinen, työelämäasiantuntija
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä
merja.hyvarinen@jhl.fi
puhelin 050 4729 534 

Mikko Kuivalainen, viestintäpäällikkö
Työturvallisuuskeskus
mikko.kuivalainen@ttk.fi
puhelin 044 5024080