Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi Onnistutaan yhdessä -animaatio urakoitsijoiden turvallisuudesta

Työturvallisuuskeskuksen paperiteollisuuden työalatoimikunta on tuottanut uuden Onnistutaan yhdessä -animaation. Animaation avulla halutaan tukea ja varmistaa, että kaikki työntekijät, urakoitsijat ja aliurakoitsijat sekä näiden työntekijät toimivat turvallisesti yhteisellä työpaikalla ja pääsevät kotiin terveenä.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Ulkopuoliset eivät aina tunne eikä tunnista isäntäyrityksen työskentelyolosuhteisiin liittyviä vaaratekijöitä. Kiireen vuoksi perehdyttäminen voi jäädä puutteelliseksi varsinkin projekteissa, joissa aikataulut ovat hyvin kireitä sekä kunnossapitotöissä, joita joudutaan usein tekemään tuotannon ehdoilla.

– Meidän kaikkien yhteisenä tavoitteena on oltava, että emme vaaranna työkaverien turvallisuutta, terveyttä tai toimeentuloa. Mikään asia ei saa olla tärkeämpää kuin turvallisuus ja terveys. Työpaikkatapaturmien vähäisyys ei tarkoita, etteikö riskejä tai vaaroja ole. On paljon parempi, että olemme työssämme ennaltaehkäiseviä kuin reagoivia, kertoo asiantuntija Markku Tolvanen Työturvallisuuskeskuksesta.
Onnistumisen avaimet

  • Olen oikeutettu saamaan kunnon perehdyttämisen.
  • Noudatan ohjeita ja vaadin niitä myös muilta. 
  • Varmistan aina, että olen ymmärtänyt työtehtävän ja kaikki siihen liittyvät työvaiheet.
  • Olen tarkkasilmäinen ja tarkkailen työtäni ja työympäristöä. Ilmoitan vaaroista tai mahdollisista ongelmista välittömästi. 
  • En epäröi puhua, jos olen nähnyt vaarallisia olosuhteita tai toimia. Tiedän, että voin ilmaista huolen pelkäämättä leimautumista.
  • Antamalla suoraa ja korjaavaa palautetta osoitan aitoa kiinnostusta työpaikan toimintaa kohtaan ja samalla vaikutan työympäristön turvallisuuteen

– Kun sinä huolehdit työkavereista, niin mekin huolehdimme sinusta. Toisista välittäminen ja huomioon ottaminen on kaiken onnistumisen ydin. Kiitos paperiteollisuuden työalatoimikunnalle, Safety Manager Kati Ojansuulle ja työsuojeluvaltuutettu Juha Viitalalle, UPM Communication Papers, yhdessä onnistumisen tärkeän teeman esille nostamisesta, kiittää Markku Tolvanen.

Lisätietoja:

Markku Tolvanen, asiantuntija
Työturvallisuuskeskus
markku.tolvanen@ttk.fi
puhelin 040 5124 124