Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Rakennustyöhön kuuluvan sukellustyön turvallisuusohje on päivitetty

Rakennustyöhön kuuluvan sukellustyön turvallisuusohje on päivitetty vastaamaan lainsäädännön muutoksia. Ohjeen tarkoituksena on edistää turvallisuutta rakennustyömailla tehtävissä sukellustöissä.

Kuva: Kapina Oy, Uponor Infra Marine Services Oy:n työmaalta

Ohjeessa on painotettu ennakkosuunnittelun merkitystä tehtävälle sukellustyölle ja sen turvallisuudelle. Tarkoituksenmukainen ennakkosuunnittelu edistää samanaikaisesti sukellustyön turvallisuutta, laatua ja tuottavuutta.

Ohje on tarkoitettu ensisijaisesti rakennustyöhön kuuluvan sukellustyön ammattilaisille. Turvallisuusohjeesta ja ennakkosuunnittelusta hyötyvät myös sukellustyötä tilaavat tahot eri teollisuuden aloilla. Ohjetta voidaan käyttää myös koulutuksessa ja opetuksessa.

Työturvallisuuskeskuksen rakennusalojen työalatoimikunnan julkaisemassa ohjeessa on otettu huomioon rakennustyötä ja siihen kuuluvaa sukellustyötä koskevat viimeisimmät lainsäädännön muutokset sekä alan hyvät käytännöt ja tekninen kehittyminen. Ohjeen päivittämisestä on vastannut Timo Pinomäki, GRK Infra Oy.

Lataa täältä maksuton PDF-julkaisu.

Lisätietoa

Eero Honka, asiantuntija
Työturvallisuuskeskus
eero.honka@ttk.fi
puhelin 050 410 6865