Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi video: Kiipeilykaato – Turvallinen työskentely puussa

Vierialueiden ja asuinrakennusten sekä muiden kiinteistöjen välittömään läheisyyteen kasvaneet puut aiheuttavat joskus tarvetta niiden hoidolliselle karsimiselle tai ne joudutaan kokonaan poistamaan. Tällaisen suurikokoisen puun sijainti rakennusten lähellä tekee sen karsimisesta tai kaadosta erityistä ammattitaitoa ja tekniikkaa vaativan toimenpiteen. Vaarana on omaisuuden vahingoittumisen lisäksi riski vakaville henkilövahingoille.

Työturvallisuuskeskuksen metsäalan työalatoimikunnan videon tarkoituksena on osoittaa, kuinka vaativa työsuoritus on puun turvallinen pystyyn karsiminen ja kaataminen. Ilman koulutusta, oikeaa välineistöä ja tekniikkaa sitä ei pidä lähteä milloinkaan suorittamaan omatoimisesti.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Ammattilaisille kiipeilykaadosta on myös julkaistu pidempi video versio: Kiipeilykaato – vain ammattilaisille sallittua työtä

Lisätietoja:

Markku Tolvanen, asiantuntija
Työturvallisuuskeskus
markku.tolvanen@ttk.fi
puhelin 040 5124 124