Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi julkaisu: Turvallinen tuulilasi

Ehjä ja oikein asennettu tuulilasi on osa ajoneuvon kantavaa rakennetta ja merkittävä turvallisuustekijä. Rikkoutuneen tuulilasin vaihtotyö vaatii tarkkuutta, puhtautta ja yhteensopivat materiaalit sekä totta kai osaavan henkilökunnan.

Tämän oppaan tarkoituksena on kertoa lukijalle tuulilasin ominaisuuksista, turvallisuusriskeistä ja siitä, mitä on hyvä ottaa huomioon, kun rikkoutunut tuulilasi vaihdetaan uuteen niin asiakkaan kuin vaihtotyötä tekevän työntekijänkin näkökulmasta. Tavoitteena on myös vähentää tuulilasien vaihtotyön työturvallisuusriskejä, opastaa uusia työntekijöitä ja parantaa liikenneturvallisuutta.

Oppaan on tuottanut Työturvallisuuskeskuksen autoalan-, kemianteollisuuden ja autoliikennealan työalatoimikunnat. 

Tilaa julkaisu verkkokaupasta tai lataa maksuton pdf.

Lisätietoja: 
Jukka-Pekka Jantunen, asiantuntija
Työturvallisuuskeskus
jukka-pekka.jantunen@ttk.fi
p. 050 352 5840