Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Tukea työturvallisuuden riskienarviointiin: RiskiOnni-hankkeen loppuseminaari 7.11.2022 Tampereella

RiskiOnni-hankkeen tavoitteena on lisätä ymmärrystä erilaisista tavoista tukea työpaikoilla työturvallisuuden riskienarviointia tekevien henkilöiden riskienarviointiosaamista ja arvioida riskienarvioinnin onnistumista. Tervetuloa RiskiOnni-hankkeen loppuseminaariin 7.11.2022 klo 13–15.

Osallistua voi sekä etänä että Tampereella. Ilmoittautuminen päättyy 26.10.2022.

Seminaarissa kuullaan muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön terveiset sekä Elenia Verkko Oyj:n ja VR FleetCaren kokemuksia työturvallisuuden riskienarvioinnista ja -hallinnasta. Päivän kruunaa ytimekäs paneelikeskustelu.

Läsnä olevilla on mahdollisuus tulla keskustelemaan Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu -tutkimusryhmän tutkijoiden sekä RiskiOnni-hankkeessa mukana olleiden yritysten kanssa maksuttomalle lounaalle, joka tarjoillaan ilmoittautuneille klo 12 – 12.50 osoitteessa Kalevantie 2, Tampere. Seminaari alkaa klo 13 huoneessa Häggman A-talon 2. kerroksessa. Tilaisuuden jälkeen tarjoillaan iltapäiväkahvit klo 15–15.30. Osallistujamäärä paikan päällä on enintään 60.

RiskiOnni-hankkeessa tutkittiin ja kehitettiin tapoja tukea työpaikoilla työturvallisuuden riskienarviointia tekevien henkilöiden riskienarviointiosaamista ja arvioida riskienarvioinnin onnistumista.

Hankkeen tulosten pohjalta laaditaan materiaalipaketti, joka sisältää tietoa ja työvälineitä työturvallisuuden riskienarvioinnin kehittämiseen osaamisen tukemisen ja onnistumisen arvioinnin näkökulmista.

Hanketta rahoittavat Työsuojelurahasto, sosiaali- ja terveysministeriö, osallistuvat yritykset ja Tampereen yliopisto. Muina yhteistyötahoina toimivat Innotiimi ja Työturvallisuuskeskus.

Tilaisuuden ohjelma


13.00 Tilaisuuden avaus ja tervetulotoivotus
Jouni Kivistö-Rahnasto, professori, riskienhallinta ja turvallisuustekniikka, Tampereen yliopisto
13.10 Riskienarviointi ja -hallinta sekä työkirjan päivitys
Piia Mattila, erityisasiantuntija, STM
13.30 Kysymykset ja kommentit
13.35 Elenia Avain –työkalu päivittäiseen riskienarviointiin
Ilona Mattila, projekti-insinööri, turvallisuus, Elenia Verkko Oyj
13.55 Kysymykset ja kommentit
14.00 Riskienhallinnan kehitys VR FleetCarella
Ville Nykänen, turvallisuuspäällikkö, VR FleetCare
14.20 Kysymykset ja kommentit
14.25 Paneelikeskustelu päivänaiheesta