Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi animaatio: Ergonomisella suunnittelulla turvallista ja tuottavaa työtä

Työn kuormittavuuteen voidaan vaikuttaa tilojen ja työprosessien hyvällä suunnittelulla. Kaikille toimialoille soveltuvassa animaatiossa kerrotaan perusasioita ergonomisesta suunnittelusta ja käydään lyhyesti läpi hyviä ergonomisia ratkaisuja erilaisiin töihin.

Ergonominen suunnittelu on keskeinen työhön ja työympäristöön liittyvä käsite, joka luo puitteet turvalliselle, terveelliselle ja tuottavalle toiminnalle. Suunnittelun alkuvaiheesta lähtien tehdään merkittäviä ratkaisuja työn kuormittavuuden ja ihmisen toiminnan kannalta.

Tutustu myös Turvallinen ja tuottava tuotantoympäristö teollisuudessa – ergonomiaa suunnittelemalla  -julkaisuun(siirryt toiseen palveluun), jota on käytetty animaation pohjana.

Animaation on tuottanut Työturvallisuuskeskuksen tekstiili- ja kenkäteollisuuden työalatoimikunta(siirryt toiseen palveluun).

Lisätietoja