Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Hotellin ja ravintolan työturvallisuus -opas uudistettiin

Työturvallisuuskeskuksen palveluryhmä on julkaissut Hotellin ja ravintolan työturvallisuus -oppaan. Opas on sisällöltään uudistettu.

Oppaassa kerrotaan keskeisistä hotelli- ja ravintola-alan työturvallisuushaasteista ja niiden hallinnasta kuten työtilojen turvallisuudesta ja ergonomiasta. Työtapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn liittyy väkivallan uhkan ja yksintyöskentelyn vaarat.

Kuormitusta käsittelevässä luvussa otetaan huomioon sekä fyysinen että psykososiaalinen kuormitus. Oppaassa käydään läpi myös erityisesti lakisääteistä työterveyshuoltoa.

”Perehdyttämiselle sekä vaarojen tunnistamiselle ja riskien arvioinnille on oppaassa omat lukunsa. Ne luovat työturvallisuustoiminnan perustan työpaikalle”, sanoo Työturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Anssi Kaarnalehto.

Julkaisun tarkoituksena on tukea työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin sekä työsuojelun yhteistoiminnan toteuttamista ja edistämistä hotelli- ja ravintola-alan työpaikoilla.  Opas sopii oppi- ja käsikirjaksi hotellien ja ravintoloiden työntekijöille, työsuojelu- ja työterveyshenkilöstölle, esihenkilöille sekä henkilöstön kehittäjille.

Lisätietoja

Anssi Kaarnalehto
Erityisasiantuntija
040 550 7094
anssi.kaarnalehto@ttk.fi