Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työympäristötyön tunnustukset haettavana

Työympäristötyön erityisansiomitali ja muut tunnustukset ansiokkaasta työympäristön kehittämisestä ovat nyt haettavissa. Haku päättyy 28.2.2023.

Työympäristötyön erityisansiomitali on tunnustus arvokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta työympäristön hyväksi.  Erityisansiomitali voidaan myöntää erityisen ansiokkaasta työstä työympäristön kehittämiseksi.

Työympäristötyön erityisansiomitalin tai muun työympäristötyön tunnustuksen saajat voivat olla henkilöitä tai yhteisöjä. Valinnoilla kannustetaan jatkamaan ansiokasta työtä työympäristön kehittämiseksi. Ehdotuksia palkittavista voi tehdä kuka tahansa.

Haun teemana on Muuttuva työelämä – muutoksen hallinta ja muutoksiin varautuminen työssä. Teemassa huomioidaan mm. työn tekemisen muutokset, yhteiset työpaikat, osaamisen ja jatkuvan oppimisen vaatimukset, lisääntynyt digitalisaatio ja automaatio, työelämän monimuotoisuus ja mielenterveyden haasteet.

Kaikki tunnustuksen saajat julkistetaan Työturvallisuuskeskuksen järjestämässä kansainvälisen työturvallisuuspäivän seminaarissa 28.4.2023. Ministeri tai hänen edustajansa luovuttaa työympäristötyön erityisansiomitalit.

Työympäristötyön erityisansiomitalien hakuprosessi ja mitalitoimikunta siirtyivät Tapaturmavakuutuskeskukselta Työturvallisuuskeskukselle tasavallan presidentin kesäkuussa vahvistaman asetuksen mukaisesti syyskuun alusta lähtien.

Lisätietoja