Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Päivitetty opas: Kemikaaliturvallisuus työpaikalla

Helppokäyttöinen opas tarjoaa tukea kemiallisten tekijöiden hallintaan työpaikalla. Se sisältää esimerkkejä erilaisista töistä ja niihin liittyvistä toimintamalleista ja kemiallisten riskien hallintakeinoista.
Kuva: Kapina Oy

Kemialliset tekijät voivat aiheuttaa työpaikoilla erilaisia terveyshaittoja, sairauksia ja tapaturmia. Työntekijöiden suojelemiseksi kemiallisiin tekijöihin liittyviltä vaaroilta työnantajan tulee tunnistaa työssä esiintyvät vaarat, arvioida niistä työntekijöille aiheutuvat terveys- ja turvallisuusriskit sekä toteuttaa arvioinnissa esiin tulleet torjunta- ja parannustoimenpiteet.

– Tärkeintä on vaarojen tunnistaminen ja oikea toimenpiteiden kohdistaminen, muistuttaa Työturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Petri Pakkanen.

Oppaan on julkaissut Työturvallisuuskeskuksen kemianteollisuuden työalatoimikunta(siirryt toiseen palveluun).

Opas on ladattavissa maksuttomana PDF-julkaisuna.

Lisää kemikaaliturvallisuudesta

Ota yhteyttä!