Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi julkaisu: Metsäalan hyvinvointi – minne vie metsäasiantuntijan työturvallisuustie

Työturvallisuusosaaminen on vastuullista toimintaa, ennakoimista, riskitilanteiden tunnistamista sekä oman toiminnan ymmärtämistä ja turvallisten toimintatapojen kehittämistä. Työturvallisuuskeskuksen metsäalan työalatoimikunnan tuottama uusi julkaisu käsittelee metsäalalla työskentelevien metsäasiantuntijoiden työturvallisuusosaamista.

Metsäalalla osaamisen vaatimukset kasvavat, sillä sen rakenteet, työn tekemisen muodot, ammatit ja tehtävät uudistuvat ja muuttuvat jatkuvasti. Muutosajureina ovat biodiversiteetti, ilmastonmuutos, digitalisaatio, kaupungistuminen, metsäkeskustelu ja työelämäkehitys.

Muutokset voivat aiheuttaa tullessaan häiriöitä työn sujuvuudelle, kasvattaa henkistä ja fyysistä kuormittumista sekä korostaa esimiestyön vaatimuksia. Voimavarat ovat koetuksella. Toiveena on, että jokainen metsäalalla työskentelevä pysyy terveenä ja työkykyisenä läpi työuran.

Metsäalan asiantuntijan oma harjoitusohjelma

Metsäalan hyvinvointi -julkaisusta löytyy metsäalan asiantuntijan kuntokortti. Siinä on listaus asioista, joita jokaisen on hyvä pohtia työuran eri vaiheissa. Jokaisen askeleen tunnistaminen päivittäisessä työssä lisää työturvallisuutta ja työhyvinvointia.

Julkaisu on tilattavissa painotuotteena Työturvallisuuskeskuksen verkkokaupasta ja ladattavissa myös maksuttomana pdf-julkaisuna.

Lisätietoja