Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työturvallisuuskortti täyttää 20 vuotta

Työturvallisuuskortti täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kahden vuosikymmenen aikana Työturvallisuuskortista on tullut menestys. Viime vuonna lähes 150 000 henkilöä suoritti korttikoulutuksen. Kaikkiaan Työturvallisuuskorttisuorituksia on jo yli 2,5 miljoonaa.

Työturvallisuuskortti® on valtakunnallinen yhdenmukainen koulutus yhteisen työpaikan työturvallisuusasioiden perehdyttämiseksi.

Valtakunnalliset työturvallisuuskoulutukset aloitettiin vuonna 2003. Koulutuksen tavoite oli poistaa työturvallisuuskoulutusten päällekkäisyyksiä ja parantaa yhteisten työpaikkojen työturvallisuutta.  Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta myönnetään viisi vuotta voimassa oleva, henkilökohtainen työturvallisuuskortti.

Nykyisin Työturvallisuuskortin voi suorittaa verkko-, lähi-, hybridi- ja monimuotokoulutuksena. Työturvallisuuskortin kehityksessä on mukana edelläkävijäyrityksiä, jotta koulutus vastaa mahdollisimman hyvin työpaikkojen tarpeisiin.

– Työturvallisuuskortti on osoittautunut laadukkaaksi tavaksi parantaa sekä yksilöiden työturvallisuusosaamista että työpaikkojen turvallisuuskulttuuria, sanoo Työturvallisuuskeskuksen strategia- ja kehitysjohtaja Tuomas Wuorikoski.

Työturvallisuuskorttikursseja ovat oikeutettu pitämään kurssinjohtajat, jotka täyttävät kurssinjohtajakriteerit ja ovat suorittaneet kaksipäiväisen Työturvallisuuskortin kurssinjohtajakoulutuksen. Työturvallisuuskortti on todistus hyväksytysti suoritetusta koulutuksesta. Työturvallisuuskorttikoulutus voidaan järjestää yrityksen omana tilauskoulutuksena tai kurssilaiset osallistuvat avoimeen koulutukseen.

Työturvallisuuskorttikoulutus uudistuu 1.4.2023 uusien ja tämän päivän työelämää palvelevien oppimistavoitteiden kautta. Lisäksi koulutuksen sisältö on vakioitu ja määritetty.

Työturvallisuuskortti numeroina

• Työturvallisuuskortti on voimassa 5 vuotta.

• Työturvallisuuskortin suoritti vuonna 2022 yli 148 000 henkilöä.

• Koulutuksen järjestäjinä on noin 600 yritystä tai organisaatiota ja lähes 2000 kurssinjohtajaa.

• Työturvallisuuskortteja on voimassa noin 800 000 kpl.

• Työturvallisuuskortin suorittaneita on kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa ja korttisuorituksia on tehty järjestelmän 20 vuoden historiassa yhteensä yli 2,5 miljoonaa.

Lisätietoja