Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työturvallisuuskortti uudistuu – tutustu uusiin oppimistavoitteisiin

Työturvallisuuskorttikoulutus uudistuu 1.4.2023.
Kuva: Mikael Ahlfors

1.4.2023 lähtien Työturvallisuuskorttia suorittava käy koulutuksen, joka kestää seitsemän tuntia ja lisäksi tentin. Työturvallisuuskortin voi uusia neljä tuntia ja tentin kestävällä koulutuksella. Aikaisemmin kortti suoritettiin kahdeksan tunnin koulutuksella, joka piti sisällään tentin.

1.4.2023 muuttuvat myös Työturvallisuuskortin oppimistavoitteet. Samalla tarkennetaan sitä, mitä koulutuksessa tulee oppimistavoitteiden osalta käsitellä. Uudet oppimistavoitteet ovat seuraavat:

Tietää yhteisen työpaikan työsuojelun ja -turvallisuuden periaatteet

Tämän oppimistavoitteen alla käsitellään seuraavat asiat:

Osaa tunnistaa työn vaara- ja kuormitustekijöitä

Tämän oppimistavoitteen alla käsitellään seuraavat asiat:

Ymmärtää turvallisen ja terveellisen työskentelyn periaatteet

Tämän oppimistavoitteen alla käsitellään seuraavat asiat:

Ymmärtää ihmisen toiminnan merkityksen työturvallisuudelle

Tämän oppimistavoitteen alla käsitellään seuraavat asiat:

Työturvallisuuskortin voi suorittaa myös eri tavoilla. Voit valita itsellesi oppijana parhaiten soveltuvan mallin seuraavista:

Perinteinen luokkaopetus

Osallistut läsnä kasvokkain tapahtuvaan opetukseen. Kohtaat ihmisiä ja voit keskustella sekä verkostoitua heidän kanssaan. Lähiopetuksen hyödyt ovat monille huomattavat ja se on Työturvallisuuskorttikoulutuksissa eniten käytetty koulutuksen suoritustapa.

Verkko-opetus

Osallistut webinaariin omalla päätelaitteellasi, jossa on kamera ja ääniyhteys. Luokka, jossa työskentelet, on virtuaalinen ja oppimisympäristönä toimii vaikka oma koti. Tämä takaa rauhallisen ja turvallisen oppimisympäristön auttamaan oppimistuloksien paranemisessa. Koulutus vastaa kestoltaan ja sisällöltään perinteisesti luokassa tapahtuvaa oppimistilannetta.

Monimuotokoulutus

Tämä on yhdistelmä, jossa suoritat osan opintoja, kuitenkin maksimissaan neljä tuntia, itsenäisinä verkko-opintoina. Itsenäisten opintojen jälkeen osallistut joko webinaariin tai lähiopetukseen lopun koulutuksen osalta.

Hybridikoulutukset

Näissä koulutuksissa osa kouluksen suorittajista osallistuu läsnäopetukseen, osa verkon kautta. Toteutustapa palvelee hyvin esimerkiksi sellaisia yhteisöjä, joiden toimipisteillä on pitkät välimatkat maantieteellisesti.

Lisäksi yritykset ovat räätälöineet Työturvallisuuskortin suorittamisen osaksi henkilöstönsä normaalia koulutusta. Tämä toteuttaa mitä parhaiten Työturvallisuuskortin ydintä, päällekkäisen koulutuksen poistamista.

Mikäli yrityksellänne on kiinnostusta koulutuksen räätälöintiin, voitte olla yhteydessä joko suoraan meihin tai johonkin palveluntarjoajaan.

Lisätietoja

kortti@ttk.fi