Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työturvallisuuskeskuksen koulutukset saivat hyvää palautetta vuonna 2022

Työturvallisuuskeskuksen vuotta 2022 väritti koronaepidemia ja sen vaikutuksen asteittainen väistyminen, uuteen strategiaan siirtyminen sekä uusiin toimitiloihin muuttaminen. Toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet saavutettiin hyvin.
Kuva: Mikael Ahlfors

Koulutustoiminnan laajuus- ja tasoluvut kertovat paljon: Työturvallisuuskeskus järjesti yhteensä 298 koulutustilaisuutta, joista kaikille avoimia oli 134 ja tilauskoulutuksia 164 kappaletta. Koulutuksemme taso arvioidaan erittäin korkeaksi: NPS-luku oli yli 75, kun tasoa 70 pidetään yleisesti erittäin hyvänä. Lisäksi järjestimme 57 hanketapahtumaa.

Työturvallisuuskortin suoritti 148 000 henkilöä ja Työhyvinvointikortteja 2 700 henkilöä. Molemmissa korttijärjestelmissä toteutettiin mittavat sisällön ja järjestelmän uudistukset.

Arvostus korkealla tasolla ja sidosryhmätuki vahvistui

Kaikkia toimialoja koskevia strategisia teemoja olivat psykososiaalinen
kuormitus, sisäilma ja Turvallisuuskumppani-konsepti (oppilaitosyhteistyö).

Digitaalista viestintää uudistettiin. Työturvallisuuskeskuksen kaikille avoimille verkkopalveluille toteutettiin sekä sisällöllinen että tekninen kokonaisuudistus. Verkkopalveluiden sisältöstrategiaa arvioitiin käyttäjäkyselyin ja erilaisissa työpajoissa.

Kesäkuussa julkistettiin uusi ttk.fi-palvelu, syyskuussa tyohyvinvointikortti.fi ja lokakuussa tyoturvallisuuskortti.fi. Uudet sivustot noudattavat nyt myös saavutettavuusvaatimuksia ja toimivat hyvin erilaisilla päätelaitteilla.

Hankkeissa tuotettiin monipuolista aineistoa työpaikkojen käyttöön. Esimerkiksi uusia videoita valmistui 20 ja videoita katsottiin Youtube-kanavalla yli 200 000 kertaa. Hanketoiminnassa keskityttiin erityisesti digitaalisiin tuotteisiin ja palveluihin.

Olemme T-Median luottamus- ja mainetutkimuksen perusteella edelleen arvostettu organisaatio: olimme sijalla 13 yleishyödyllisten toimijoiden joukossa. Jo aikaisemmin korkealla tasolla ollut sidosryhmätuki nousi hieman.

Työsuojeluhenkilörekisterissä oli vuoden lopussa yli 61 000 työsuojelutehtävää.

Telma-lehteä julkaistiin yhdessä Työsuojelurahaston kanssa. Lehti ilmestyi painettuna neljä kertaa ja sen levikki on noin 60 000.