Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työturvallisuuskartoitus – testaa työpaikan työturvallisuustaso

Miten laki ohjaa työpaikkoja johtamaan työturvallisuutta ja työterveyttä? Oletko tietoinen, miten sinun työpaikallasi lakisääteisyys toteutuu? Tee Työturvallisuuskartoitus ja arvioi, onko työpaikkasi työturvallisuuden, työterveyden ja työsuojelun yhteistoiminta järjestetty lain hengen mukaan.

Työturvallisuuskartoitus tutustuttaa sekä ensiaskeleita ottavia että pitkän linjan työsuojeluammattilaisia työturvallisuuden kokonaisuuteen. Työturvallisuus on jokapäiväistä yhteistyötä johdon ja henkilöstön kesken. Työturvallisuuden hallintaan liittyy myös lakisääteisyys, järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus.

Työturvallisuuskartoituksen voi tehdä kuka vaan työpaikalla. Se lisää tietoisuutta ja ymmärrystä, mistä elementeistä lakisääteinen ja laadukas työturvallisuustyö rakentuu.

– Kartoitukseen on nostettu asiat, joiden avulla työ ja sen muutokset, työntekijät ja yksilölliset työsuojelutarpeet sekä yhteistyö ja jatkuva vuoropuhelu ovat työturvallisuustyön ytimessä. Työturvallisuuskartoituksen tehtyään vastaaja voi tilata itselleen omat tulokset ja linkkilistan hyvien käytäntöjen rakentamiseen, kertoo sisällöstä vastaava erityisasiantuntija Anssi Kaarnalehto.

– Digitaalisen asiakaspalvelun kehitys on Työturvallisuuskeskuksen yksi kehityskohde tällä strategiakaudella. Mietimme jo seuraavia askelia, miten Työturvallisuuskartoituksen avulla voimme ohjata asiakasta oikean tiedon ja palvelutarjonnan ääreen, kertoo asiakkuus- ja kehitysjohtaja Jarna Savolainen.

Työturvallisuuskartoitus on tehty yhteistyössä aluehallintoviranomaisen työsuojelun vastuualueiden kanssa.

Työturvallisuuslakiin tuli 1.6.2023 tarkennuksia. Tarkennukset on huomioitu myös Työturvallisuuskartoituksessa.

Lisätietoja