Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Parasta työelämässä juuri nyt

Blogi
Meillä on jälleen alkamassa työelämämme paras kausi, nimittäin kesälomakausi. Pikkuhiljaa pääsemme kukin kesälaitumille. Vaikka kesälomat puhuttavat monellakin työpaikalla varsinkin tänä aikana, kun inflaatio laukkaa omissa sfääreissään, niin silti toivottavasti moni työntekijä pääsisi palautumaan tulevaa talvea varten.
Kuva: Mikael Ahlfors

Loma on jokaiselle olennainen osa omaa elämäämme, joka rytmittää vuoden kulkua. Vuosiloma tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen, päästää hetkiseksi eroon hektisestä arjesta ja mahdollisuuden virkistäytyä ihan omin ehdoin. Työntekijöille loman pitäminen on tärkeää, koska se edistää terveyttä ja hyvinvointia.

Loman viettäminen auttaa vähentämään työelämään liittyvää stressiä. Lisäksi loma tarjoaa tauon rutiineista ja antaa työntekijöille mahdollisuuden irtautua työhön liittyvistä muista stressitekijöistä. Lomalla ollessa voimme keskittyä omaan hyvinvointiin ja lähimmäisiin, lisäksi pääsemme viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa, sekä nauttia vapaasti harrastuksista.

Lomat voivat lisätä työn tuottavuutta. Tauon pitäminen työstä auttaa meitä palaamaan töihin uudella energialla, parantuneella keskittymiskyvyllä ja tuoreilla näkökulmilla. Olemme mitä suuremmalla todennäköisyydellä huomattavasti tehokkaampia ja tuloksellisempia työssään lomansa jälkeen, mikä johtaa parempaan työtyytyväisyyteen ja tätä kautta parempaan suorituskykyyn.

Lisäksi varsinkin kesälomalla, työntekijät liikkuvat ja olevat koko lailla aktiivisempia niin luonnossa kuin omassa elämässään, jolloin fyysisen kunnon kehittyminenkin on helpompaa, joka tukee kaikilla osin työntekijän työkykyä.

Tämän takia, jää nauttimaan kesälomastasi, nauti tuoreista kasviksista, nauti aurinkoisista päivistä, viihdy hyvässä seurassa ja palaudu. Olet ansainnut itsellesi pienen tauon oravanpyörästä!

Nautinnollista kesälomaa kaikille!