Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Maksuton sovellus työsuojeluvaalien järjestämiseen työpaikalla

Työturvallisuuskeskus on julkaissut helppokäyttöisen digisovelluksen, jonka avulla työpaikalla voidaan järjestää työsuojeluvaalit. Sovelluksen avulla voidaan toteuttaa sähköinen äänestys.

Työsuojeluvaaleissa työntekijät valitsevat edustajikseen työsuojeluvaltuutetun ja kaksi varavaltuutettua työpaikoilla, joissa työskentelee säännöllisesti vähintään 10 työntekijää. Työsuojeluvaltuutettu voidaan valita myös pienemmillä, alle 10 henkilön työpaikoilla perustelluista syistä. Lisäksi tarvittaessa voidaan valita työsuojelutoimikunnan lisäjäseniä. Jos työpaikalla on sovittu työsuojeluasiamiesten valinnasta, valitaan nämäkin samassa yhteydessä.

Työsuojeluvaltuutetun toimikausi on kaksi kalenterivuotta, ellei liittojen alakohtaisella sopimuksella tai paikallisesti työsuojelun yhteistoiminnassa sovita pidemmästä toimikaudesta. Toimikausi voi pisimmällään olla neljä kalenterivuotta. Työnantajan edellytetään antavan tarvittaessa tietoa työntekijöille heidän oikeudestaan valita työsuojeluvaltuutettu.

Sovellus on maksuton työkalu, jolla voi helposti toteuttaa työsuojeluvaalien sähköisen äänestyksen. Sovelluksen käyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja palvelusopimuksen hyväksymisen. 

Lisätietoja

Maksuttomat Työsuojeluvaalisovellus-infotilaisuudet