Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työympäristötyön erityisansiomitali ja muut tunnustukset haettavana

Työympäristötyön erityisansiomitali ja muut tunnustukset ansiokkaasta työympäristön kehittämisestä ovat nyt haettavissa. Haku päättyy 31.1.2024.
Kuva: Mikael Ahlfors

Työympäristötyön erityisansiomitalin tai muun työympäristötyön tunnustuksen saajat voivat olla henkilöitä tai yhteisöjä. Valinnoilla kannustetaan jatkamaan ansiokasta työtä työympäristön kehittämiseksi. Ehdotuksia palkittavista voi tehdä kuka tahansa.

Haun teemana on: Työstä aiheutuvan kuormituksen ennaltaehkäisy ja hallinta.

Teemassa huomioidaan sekä psykososiaalista (henkistä) että fyysistä työturvallisuutta ja -terveyttä edistävät toimenpiteet, jotka ovat kehittäneet työyhteisöä ja toimivat hyvinä esimerkkeinä. Huomioitavia seikkoja voivat olla mm: yhdessä tekeminen, koko työyhteisön osallistuminen, yhteistä vastuuta ja luottamusta edistävät toimet, johtaminen, esihenkilötyö, työterveysyhteistyö, työsuojelun yhteistoiminta ja muu verkostoyhteistyö.

Ehdotukset voivat kohdistua niin pitkäjänteiseen kehittämistyöhön kuin yksittäisiin työterveyttä ja -turvallisuutta edistäviin toimenpiteisiin.

Työympäristötyön erityisansiomitali voidaan myöntää erityisen ansiokkaasta työstä työympäristön kehittämiseksi. Erityisansiomitalin myöntää työsuojelusta ja sen valvonnasta vastaava ministeri työympäristötyön palkitsemistoimikunnan esityksestä.

Kaikki tunnustuksen saajat julkistetaan Työturvallisuuskeskuksen järjestämässä kansainvälisen työturvallisuuspäivän seminaarissa 29.4.2024. Ministeri tai hänen edustajansa luovuttaa työympäristötyön erityisansiomitalit.

Lisätietoja