Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uutta ergonomia-aineistoa perehdyttämisen tueksi myymälään ja ravintolaan

Työturvallisuuskeskuksen palveluryhmä on tuottanut uutta käytännönläheistä ergonomia-aineistoa myymälöihin ja ravintoloihin. Vapaasti ladattavissa olevat digijulkaisut sopivat hyvin hyödynnettäväksi esimerkiksi perehdytyksen tukena tai turvallisuustuokion aiheena. Ergonomia- ja taukojumppavinkkejä voi tulostaa työpaikan taukotilaan muistuttamaan terveellisistä työtavoista ja palautumisen tärkeydestä.

Oikeat ja turvalliset työtavat, apuvälineiden käyttäminen sekä palauttavat taukoliikkeet vähentävät haitallista fyysistä kuormittumista, rasitusvammojen syntymistä sekä tapaturmariskiä. Lisäksi ne edistävät työn sujuvuutta ja työntekijän hyvinvointia. Työntekijää on opastettava terveellisiin ja turvallisiin työtapoihin sekä käyttämään sopivinta apuvälinettä kussakin tilanteessa.

Molemmissa julkaisuissa käsitellään työssä kuormittumista ja palautumista, oikeiden työtapojen ja apuvälineiden käytön merkitystä sekä korostetaan työhyvinvointia ja itsestään huolehtimisen tärkeyttä. Minuuttijumppa-aineistosta voit valita työsi luonteeseen ja tilanteeseesi sopivan taukojumppaohjeen.

Lisätietoa: