Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työilmapiiritulokset tulivat. Kehittämiskohteet ovat selkeät, ja porukan ratkaisuehdotukset on tosi tärkeä koota. Mikä olisi yksinkertainen ja toimiva tapa saada tulokset elämään arjessa?

Aihepiiri: yleismenetelmä, jota voi soveltaa moniin käyttötarkoituksiin

Ajankäyttö: enintään puoli tuntia, vaatii jonkin verran valmistelua

Välineet: työpaikkaselvitysraportti tai koonti työilmapiirikyselyn tuloksista, muistiinpanovälineet

Menetelmän kuvaus

Aseta tuolit (ilman pöytiä) kahteen sisäkkäiseen piiriin siten, että ne eivät ole täysin suljettuja. Pyydä jokaista valitsemaan mieleisensä paikka.

Esittele tulokset. Pyydä jokaista kirjoittamaan esittelyn aikana avainsanoja muistiin: Mikä tuloksissa oli keskeistä tai olennaista?

Kerro, että keskustelette tuloksista kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa sisemmässä piirissä istuvat keskustelevat siitä, mikä tuloksissa oli keskeistä tai olennaista. Ulkokehällä istuvat kuuntelevat keskustelua osallistumatta tai kommentoimatta – muistiinpanojen tekeminen on toivottua.

Kymmenen minuutin kuluttua vaihdetaan paikkoja: ulkokehällä istuneet tulevat sisempään piiriin keskustelemaan ja sisemmässä piirissä istuneet siirtyvät ulkokehälle kuuntelemaan.

Jos osallistujia on runsaasti, voit jakaa keskustelun kolmeen vaiheeseen. Tällöin noin kolmannes tuoleista on sisemmässä piirissä ja loput ulkokehällä.

Kootkaa lopuksi yhdessä keskeiset esille tulleet havainnot ja asiat.