Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Kirkas työelämä – mitä se tarkoittaa käytännössä?

Kirkas työelämä podcast-sarja on Työturvallisuuskeskuksen työelämän päihdeasiantuntijat -ryhmän tekemä kokonaisuus, jossa käsitellään päihteisiin ja työelämään liittyviä asioita. Vieraat jaksoissa ovat Suomen huippuasiantuntijoita, jotka tarkastelevat aihetta eri näkökulmista. Podcastit voi kuunnella Spotifyssa ja SoundCloundissa.
Kirkas työelämä podcast -sarja on Työturvallisuuskeskuksen päihdeasiantuntijatyöryhmän tekemä kokonaisuus, jossa käsitellään päihteisiin liittyviä asioita. Vieraat jaksoissa ovat Suomen huippuasiantuntijoita, jotka tarkastelevat aihetta eri näkökulmista.
Kuva: Shutterstock

Sarja käynnistyy jaksolla, ovatko päihteet vaiettu salaisuus. Jaksossa pohditaan syitä päihteiden käyttöön.  Keskustelussa korostuu puhumisen tärkeys, jotta apua uskalletaan hakea ja alkoholisairauden stigma vähenee. Onko Jeppe juonut? -jaksossa  saadaan hyviä käytännön vinkkejä, miten meidän tulisi toimia työpaikalla, jos epäillään työkaverin olevan alkoholin vaikutuksen alaisena.

Podcasteissa saamme huomata, miten juomakulttuuri on muuttunut suomalaisessa työelämässä terveempään suuntaan. Silti uusia haasteita on tullut, kuten aivodopingin käyttö työelämän hektisyyden vuoksi.

Juomisen hintalappu on merkittävä työnantajille. Podcastissa selviää, mistä lähes 500 miljoonan euron lasku työnantajille muodostuu. Yhtenä keinona vähentää riskijuomista on työpaikan päihdeohjelma. Työterveyshuollon rooli on merkittävä päihdeasioiden käsittelyssä. Päihdekuntoutuksesta paluu työpaikalle voi olla vaikea sekä työntekijälle itselleen että työyhteisölle, mutta tähänkin annetaan ratkaisuja tässä sarjassa.

Päihteettömyys on noussut keskusteluun erityisesti nuorten keskuudessa. Päihteettömyys tuo kokonaisvaltaista hyvinvointia, mutta tarkoittaako se täysin kieltäytymistä juhlamaljan nostamisesta?  

Podcast -sarjan jaksot

Lisätietoa