Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Tiimissä on paljon uusia työntekijöitä, ja uusi toimintavuosi on starttaamassa. Miten käyn tiimin yhteisen tavoitekeskustelun tehokkaasti ja inspiroivasti? Miten kunkin tiimiläisen osaamiset ja vahvuudet tulisivat parhaiten esiin?

Aihepiiri: ryhmäkehityskeskustelu, muutoksen käsittely, strategian käsittely

Ajankäyttö: puolesta tunnista tuntiin, vaatii valmistelua

välineet: vapaata seinäpintaa, fläppipapereita, post-it-lappuja tai muistiinpanopaperia, tusseja, kyniä, maalarinteippiä tai sinitarraa

Menetelmän kuvaus

Kiinnitä ennen osallistujien saapumista seinälle kaksi fläppipaperia (tai tätäkin isompaa paperia). Jätä niiden väliin tilaa siten, että voit myöhemmin sijoittaa siihen fläppipaperin. Kirjoita vasemmanpuoleisen fläpin otsikoksi Nykytilanne ja oikeanpuoleisen otsikoksi Tavoite. Peitä otsikot paperilla siten, että voit helposti paljastaa ne myöhemmin.

Kerro osallistujille työskentelyn kohde, esimerkiksi uusi strategia tai muutos prosessissa x.

Pyydä jokaista miettimään ensin itse työskentelyn kohdetta. Kannusta kirjoittamaan muistiin avainsanoja tai piirtämään niitä kuvina (jos käytätte post-it-lappuja > yksi asia/lappu). Varaa aikaa tähän vaiheeseen 3–5 minuuttia. Näkökulmat omassa pohdinnassa ovat seuraavat:

Kokoa mietinnän aikana esiin nousseet ajatukset.

Lisää kolmas fläppi edellisten väliin. Piirrä siihen vuori ja tie vuoren yli tavoitetilaan. Miettikää yhdessä välietappeja matkalla nykytilasta tavoitteeseen. Kirjoittakaa tai piirtäkää ne tienvarsikylteiksi tai opasteiksi.