Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Lähtökohta

Aurinkokiven koulusta Vantaan Kivistössä tuli yhtenäiskoulu syksyllä 2019 ja heti alusta lähtien koulun johdolla ja johtoryhmällä oli se ajatus, että henkilökunnan hyvinvointiin ja yhteistyön sekä yhteishengen kehittämiseen kiinnitetään huomiota.

Alku lähti hyvin liikkeelle, mutta korona rajoitti paljon yhteistä tekemistä. Tällöin heräsi tarve lisäavulle. Koululle haettiin rahoitusta työhyvinvointia lisäävään hankkeeseen.  

Toimenpiteet

Prosessi käynnistyi jo hankkeen rahoitusta hakiessa yhdessä ulkopuolisen palvelutuottajakumppanin kanssa. Rahoitus vahvistuttua palveluntuottaja piti ensimmäisen valmennuksen johtoryhmälle. Tämän jälkeen opetushenkilöstölle ja avustajille pidettiin yhteinen alkukoulutus positiivisen psykologian perusteista prosessin taustalla.

Kokonaisuuden tavoitteena on luoda kouluun uutta, yhtenäistä toimintakulttuuria, joka tukee hyvinvointia ja henkilökunnan hyvinvoinnin kautta myös oppilaiden hyvinvointia sekä yhteisopettajuutta.

Kuluneen lukuvuoden 2021-2022 sekä johtoryhmälle että henkilökunnalle on pidetty neljä valmennusta. Samalla on käynnistetty uusien opettajien mentoroinnin kehittäminen.

Miten tästä eteenpäin?

Tulevan lukuvuoden ajalle on suunniteltu lisää valmennuksia sekä johtoryhmälle, henkilöstölle että mentoreille.

Yhteyshenkilö

Sanna Puputti, oppilaanohjaaja, Vantaan Aurinkokiven koulu